borstkanker en kinderwens

Op de volgende pagina's worden drie mogelijkheden gegeven die u voorafgaand aan uw behandeling van borstkanker kunt overwegen. In het overzicht heeft u kunnen lezen welke opties voor u beschikbaar zijn. Meer informatie hierover kunt u vinden onder de blauwe knop: wat kan ik nu doen om toch kinderen te krijgen.

Bij elk van de drie mogelijkheden (afwachten, invriezen embryo's en invriezen eierstokweefsel) wordt een aantal gevolgen van die keuze weegegeven. Aan u wordt gevraagd voor uzelf te bepalen in welke mate u deze gevolgen als een voor- of een nadeel ziet. Door de schuifknop naar links of rechts te bewegen kunt u aangeven hoe belangrijk het kenmerk voor u is. Hoe verder u de schuif naar links of rechts beweegt, hoe belangrijker het kenmerk voor u is. Als een kenmerk niet belangrijk is voor u, dan kunt u de knop in het midden laten staan.

U kunt de lijst zelf aanvullen met andere gevolgen die u als voor- of nadeel ziet. Vervolgens worden uw antwoorden geordend in een overzicht. Dit overzicht kan het makkelijker maken om te bepalen welke mogelijkheid uw voorkeur heeft. Ook kunt u het overzicht printen en gebruiken wanneer u met anderen, zoals uw partner of dokter, praat over het eventueel ondergaan van een vruchtbaarheidssparende ingreep.